'Father John', biografie van pater Johan Visser voorgesteld

Boek y4r9p6t

Normaal gezien werd gisteren het boek 'Father John' in Weert gepresenteerd, maar door de huidige coronamaatregelen kon de samenkomst niet doorgaan. "Al kregen we de eerste exemplaren wel overhandigd door Chris Mijnsbergen, die de hele uitvoering en productie heeft begeleid", vertelt Hector Loontjes van Stichting Sawadee. Dat is de stichting die ervoor gezorgd heeft dat deze biografie gerealiseerd werd.

In 1956 vertrok pater Johan Visser uit Weert op missie. Als salesiaan van Don Bosco is het verzorgen van onderwijs voor kansarme jongeren een zeer belangrijk onderdeel van zijn missie. Door een goede opleiding kunnen de jongeren hun situatie blijvend verbeteren. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun gezin, familie en uiteindelijk ook voor hun land. Pater Visser richtte in Thailand en in Cambodja verschillende scholen op: technische vakopleidingen en een hotelschool.

Bevriende journalist
Journalist Charles Schwietert heeft als vrijwilliger les gegeven op een school van pater Visser en is met hem bevriend geraakt. Onder indruk van de resultaten van het werk van pater Johan heeft hij het initiatief genomen om een biografie te schrijven over het leven en werk van deze missionaris.

De biografie is te koop voor € 25. De opbrengst komt ten goede aan de scholen van pater Visser. Wilt u een exemplaar van het boek ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@missiethuisfront.org onder vermelding van uw naam en uw adres. Het boek is zowel in het Nederlands als Engels verkrijgbaar.

Chris Mijnsbergen (links) overhandigt een van de eerste exemplaren aan Hector Loontjens, bestuurslid van Stichting Sawadee.