Feest van Don Bosco in het internaat in Wijnegem

Schermafbeelding202018 05 0920om2009 15 07 g3553iz

Op woensdagnamiddag 31 januari vierden we feest met de kinderen in het internaat. Don Bosco hield van feesten, wij ook! In de noveen van Don Bosco had elke leefgroep tijdens de avondwoordjes op hun eigen manier, Don Bosco in het middelpunt gezet. Op zijn feestdag was het de apotheose die we nadien feestelijk hebben verdergezet.

In de voormiddag hadden we samen met de school een mooie verzorgde eucharistieviering waarin elke klas zijn steentje bijdroeg. We gingen na het lekkere feestmaal zwemmen met het hele internaat. Daarna speelden we een plezant groot spel met allerlei spelletjes en opdrachten. Het was een hele toffe namiddag. De kinderen werden volop betrokken in de spelen. Maar dan was het feesten nog niet gedaan want ’s avonds werden we verwend met een optreden van een echte goochelaar. Het was een circusvoorstelling met geweldige goocheleffecten en echte dieren waaronder een slang, duiven en een poes. Hij speelde goed in op de kinderen. Wat hebben we gelachen en plezier gehad. De kinderen waren echt onder de indruk.

Het was een formidabele feestnamiddag die we niet snel gaan vergeten. Don Bosco is zeker en vast gelukkig om de salesiaanse inzet, vreugde en blijheid in het internaat te Wijnegem.