Don Bosco Haacht op fietskamp tijdens de zomervakantie

Fietskamp20201820don20bosco20 Haacht20 6 l75uaet

Naar jaarlijkse traditie gaan we de eerste week van de grote vakantie op fietskamp. De bestemming is afwisselend de Opaalkust of Zeeland. Dit jaar was het de beurt aan onze noorderburen.

Een kleine groep sportieve derde- en vierdejaars stond maandag 2 juli klaar om te vertrekken. De eerste tocht was meteen een pittige: 90 km naar Vogelwaarde. Daar logeerden we op de boerderijcamping van boer Huub. Toevallig speelden de Rode Duivels die avond hun match tegen Japan. Uiteraard konden we dat niet zomaar laten passeren dus bouwden we Huub’s schuur tijdelijk om tot fandorp.

’s Anderendaags ging het via Breskens en de overzetboot, richting Oostkapelle in de buurt van Domburg. Op het programma: zwemmen, golfsurfen, quiz, zangstondes, … kortom alles wat je op een kamp mag verwachten. Om het geheel wat spannender te maken werd een “Wie is de mol?” georganiseerd. Of beter “Wie zijn de mollen?” want twee leerlingen hebben zich schitterend ingeleefd in de rol van saboteur.

Op vrijdag keerden we dan terug richting België met opnieuw een overnachting in Vogelwaarde. En jawel, ook die avond speelden de Rode Duivels. En dan nog de meest memorabele match van het hele WK tegen Brazilië. Lag het nu aan ons enthousiaste gezang en gesupporter of kunnen die mannen echt goed sjotten? Feit is dat wij volledig uit de bol gingen door de overwinning en dat zullen de andere kampeerders geweten hebben.

Op zaterdag reden we dan terug naar ons beginpunt Haacht. Daar konden de ouders hun uitgelaten zoon of dochter verwelkomen en met eigen ogen zien dat het fietskamp meer dan geslaagd was. Een perfecte start van een zalige zomervakantie met een bende geweldige leerlingen.