Op Paasmaandag zijn wij met zeven jongeren van Jeugdhuis De Takel naar Brussel gegaan om deel te nemen aan Foot & Faith. Foot & Faith is een voetbaltoernooi, georganiseerd door de jongeren van de Sint-Katelijneparochie in Brussel voor jongeren uit heel het land. Wij speelden mee en eindigdentweedes (van de 16 ploegen), we verloren een spannende finale nipt met 2-1.Na eerst enkele mindere emoties waren we toch blij met onze prestaties.

De naam van de activiteit, Foot & Faith, maakt al duidelijk dat het een unieke activiteit is. Het bestaat uit twee dimensies: foot, het voetbaltoernooi en faith, het geloof. De geloofsdimensie was zichtbaar bij de aanvang van elke wedstrijd: iedereen werd uitgenodigd om een kring te maken in de midden van het veld om er samen te bidden. We speelden met en diverse groep: katholieke jongeren, orthodoxe christenen en moslims, en toch konden we ons samen tot God richten.

Het is een mooi initiatief en het deed mij denken aan het opvoedingsproject van Don Bosco dat bestaat uit twee dimensies, namelijk de lichamelijke en de geestelijke opvoeding. Dit noemt Don Bosco een integrale opvoeding. Door de activiteiten die hij voor jongeren organiseerde, wilde hij altijd de dimensie van faith of het geloof doorgeven.

Het is een uitdaging voor elke christelijke beweging om de geloofsdimensie te laten uitstralen over elke activiteit die zij voor jongeren organiseren. Moge Foot & Faith een inspiratie zijn voor ons allemaal.