FOTOREPORTAGE: Kleuterschool Klim-Op stelt nieuwe logo én visie voor

Dbklimop a6stab3

Feest op woensdag 20 oktober in Don Bosco Kleuterschool Klim-Op in Helchteren, want de school stelde haar nieuwe logo en visie voor. De kleuters, leerkrachten, ouders, oma's, opa's en talrijke andere aanwezigen konden de onthulling alvast smaken én keerden zelf even terug in de tijd om te genieten van wat ontspanning op de speelplaats.

"We zijn een school met aandacht voor een gezonde levensstijl, waar alle kleuters zichzelf mogen zijn en kunnen opgroeien tot gelukkige, zelfstandige kinderen", klinkt het bij directeur Jos Ceyssens. "Met ons team willen we spelend leren betekenisvol maken, door te vertrekken vanuit de leefwereld van het kind. Bij ons krijgen kinderen de nodige vaardigheden mee, die ze kunnen inzetten in een altijd evoluerende samenleving. We laten de kleuters hun eigen unieke talenten ontdekken en ontplooien. Ze worden uitgedaagd in een krachtige groene leeromgeving."

Buiten spelen en leren
In het logo van de school staat vanaf nu een boom centraal. Deze verwijst naar het buiten leren, wat een cruciaal element is in de visie van Klim-Op. Buiten spelen en buiten leren wordt er namelijk de norm. De speelplaats is een ontspanningsruimte, maar tegelijk ook een ‘openluchtklaslokaal’ dat bestaat uit heuvels, moestuintjes en zelfs een aangeplant bos.

Benieuwd naar de foto's? U kan ze hieronder bekijken.