Futsalteam Don Boscocollege Kortrijk behaalt goud op Salesiaanse Spelen

Layer2044 zaqfnwb

De 30ste editie van de Salesiaanse Spelen vond dit jaar plaats in Ljubljana, Slovenië. De balans voor de Vlaamse scholen is gunstig: 5x goud, 3x zilver en 1x brons. Eén van die teams stellen we graag aan u voor: het futsalteam van Don Bosco Kortrijk.

WILLIAM, WAS DIT VOOR JOU DE EERSTE KEER DAT JE NAAR SLOVENIË GING?

Ja, we gingen met de bus. Het was wel langer rijden dan ik dacht: we waren ongeveer 18 uur onderweg. Maar dat was wel leuk, want dan konden we al kennismaken met de teams van Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde, die ook mee waren met onze bus.

REMI, WAT WAS DE EERSTE INDRUK VAN DE ACCOMMODATIE DAAR?

Het Sport Park Kodeljevo was zeer mooi en centraal gelegen. We verloren niet veel tijd om naar onze wedstrijden te rijden. We logeerden in een hostel waar ook Spaanse ploegen logeerden. Dat was wel leuk, en gelukkig spreken we allemaal genoeg Engels om elkaar te verstaan. Ook het eten in de grote centrale tent was wel plezant. Zo zagen we veel deelnemers.

SEBBE, ONDERVOND JIJ ALS AANVOERDER DRUK OP JE SCHOUDERS?

Ja, natuurlijk! Nadat de meisjes goud haalden in vorige edities, wilden we zeker niet onderdoen! We hadden jammer genoeg met enkele blessures te kampen. Maar we hebben zeer goed gevoetbald, het ging vlot tot de finale tegen Polen.

RAF, JE MAAKTE DE FINALE WEL ERG SPANNEND, HOOR IK.

Ja! Het was een echt spannende wedstrijd waarin we de bovenhand hadden. We kregen kansen, maar konden niet scoren. Zo frustrerend! We verdienden het echt om te winnen. Enkele seconden voor het einde kon ik het verlossende doelpunt scoren! Iedereen was supercontent en we hebben de overwinning goed gevierd!

PREBEN, WAS ER NOG TIJD VOOR ONTSPANNING TUSSEN DE WEDSTRIJDEN DOOR?

Zeker! We hebben volop kunnen van genieten van Ljubljana. We hebben een boottocht gemaakt en bezochten een oud kasteel. Het was ook heel mooi weer en het viel ons op hoe netjes de stad is.

RUBE, IK HOORDE DAT JE NOG WAT PERSOONLIJKE KWALITEITSCONTROLES TER PLAATSE UITVOERDE?

Haha, ja! Ik ben zot van McDonald’s en er waren er verschillende in de buurt van ons hostel. En nu weet ik het absoluut zeker: overal ter wereld smaken de hamburgers en de frietjes van McDonald’s even lekker!!!

MATS, WAT HEBBEN JULLIE ALLEMAAL GEDAAN TIJDENS HET SCHOOLJAAR NAAR AANLOOP VAN DE SPELEN?

We hebben een spaghetti-avond georganiseerd om geld in te zamelen voor onze reis. Er waren ook enkele bedrijvendie ons gesponsord hebben. Zo was het voor iedereen mogelijk om voor een democratische prijs deel te nemen.

COACHES STIJN EN SABRINE, JULLIE ZIJN VAST TROTS OP DEZE OVERWINNING?

Dat zijn we heel zeker! We zijn natuurlijk niet de enige Vlaamse school die met een trofee naar huis kwam. Maar we zijn blij dat ons team het zo goed gedaan heeft, zowel op als naast het veld. Een toffe bende!

Bron: Don Bosco Vlaanderen 2019/4


Wist je dat je op www.donbosco.be/nieuws/salesiaansespelen2019 een overzicht kunt vinden van alle Vlaamse winnaars op de Salesiaanse Spelen?