Ga jij mee naar het buitenland met Bosco Base?

Bosco base

Ben jij iemand die telkens naar de zomer uitkijkt om jouw animatorskills opnieuw boven te halen? Kijk dan eens - letterlijk - voorbij de grenzen en ga als animator mee op Europees avontuur bij een Don Boscowerking in het buitenland. Het wordt ongetwijfeld een geweldige internationale ervaring.

"Wil jij nog meer internationale spelletjes leren kennen? Wil je honderden kinderen een leuke tijd bieden? Een weekje speelplein in Tsjechië, of een zomerkamp onder de Spaanse zon: het kan allemaal!", aldus Bosco Base. "Je komt terecht in een leuk animatorenteam en ervaart het animator-zijn vanuit een andere context. We beloven dat het fantastisch wordt. Wij zorgen ervoor dat alles geregeld wordt en dat je zorgeloos kan vertrekken. Jij zorgt voor veel ‘goesting’ en enthousiasme."

De verschillende programma's:

 • Malta (09/07 - 23/07)
  Twee weken lang mee een zomerkamp begeleiden voor jongeren tussen 10 – 15 jaar in het zonnige Malta? Het project brengt kinderen en jongeren samen om 2 weken te ravotten, te sporten, te spelen en te genieten van een zorgeloze zomer vol plezier. Als de kinderen ‘s avonds naar huis zijn maken de animatoren de tijd om de volgende dag voor te bereiden, samen te koken en te ontspannen.
 • Tsjechië (09/08 - 21/08)
  Een Engelstalig zomerkamp georganiseerd voor Tsjechische jongeren tussen 15 en 18 jaar oud. Internationale en Tsjechische animatoren stellen samen een programma op en begeleiden de activiteiten doorheen het kamp. Engels is de voertaal van dit zomerkamp, daarom is de aanwezigheid van internationale animatoren een grote meerwaarde. Bereid je voor op een kamp met véél spelen, uitwisseling, plezier, avontuur ...
 • Spanje (16/08 - 21/08)
  Wil je je ervaringen als animator delen met leeftijdsgenoten uit andere landen? Wil je meer leren over ecologisch jeugdwerk en over het integreren van de Sustainable Development Goals (SDG’s) in je lokale jeugdwerking? Federación Maín organiseert een Europese training voor animatoren in het jeugdwerk in de regio Aragón, Spanje!
 • Duitsland (21/08 - 08/09)
  Het “Global Holiday Camp” is ontwikkeld door een hecht team van Duitse Don Bosco vrijwilligers! Je plant samen met hen het programma vol met spel, plezier en thema’s zoals duurzaamheid, diversiteit en mensenrechten. Je taken tijdens de voorbereiding en het kamp bestaan uit organiseren, ondersteunen, meedenken en animeren van de kinderen en tieners. Er zullen twee kampen van vijf dagen zijn, één in Regensburg en één in Benediktbeuern. Aan elk kamp nemen ongeveer 30 kinderen van 10 tot 14 jaar deel.
 • Slovakije (25/08 - 03/09)
  Sinds anderhalf jaar worden Oekraïense oorlogsvluchtelingen opgevangen in verschillende Don Bosco-organisaties in Slovakije. Onder hen ook kinderen en jongeren. In augustus staat er een 10-daags zomerkamp op het programma. Tien dagen spelen, plezier maken, en lachen met leeftijdsgenoten en in een zorgeloze sfeer. Dit is toch iets waar elk kind recht op heeft, niet? Ook jij kan hieraan meewerken want ook internationale animatoren zijn welkom.
 • Malta (01/09 - 07/09)
  Heb je soms last van stress? Nood om hier beter mee te leren omgaan? In Malta maak je connectie met de zee om te reconnecteren met jezelf en stress te verminderen. Je leert er technieken aan om dit ook thuis te kunnen toepassen in het dagelijkse leven.