"Gaan creatiever om met acties die routine geworden waren"

Zwijnaarde 9066tra

Covid-19 houdt ons nog steeds in de greep, maar de scholen weigeren zich neer te leggen bij de situatie. Integendeel: dankzij de coronacrisis komen ze veel creatiever uit de hoek. Kwinten Verbruggen, leraar wiskunde aan het Don Boscocollege in Zwijnaarde getuigt in KLASSE.

“Wat ik het meeste mis tijdens corona? De leerlingen beter leren kennen tijdens informele momenten. Wie neemt het voortouw, wie is de stille en wie komt creatief uit de hoek? Maar daar hebben we zo goed en zo kwaad als kan toch een stokje voor gestoken. Er kan veel coronaproof op school, als je durft omdenken.”

“Ons jaarlijkse klasdoorbrekende Don Boscofeest kon helaas niet in zijn traditionele vorm doorgaan. Maar we hebben dat met enkele collega’s omgezet naar een veilige klasbubbel-competitie. Binnen die bubbel streden groepjes binnen de klas voor de meeste punten in de schoolquiz en smeten ze zich in praktische opdrachten zoals katapultschieten met ‘virusballen’ en een zotte dancebattle.”

“Voor de bekendmaking van onze goededoelenactie kunnen leerlingen niet langer plenair in de aula terecht. Ze kunnen individueel een interactieve wandeling maken en op bepaalde plaatsen buiten een podcast beluisteren, een interactief spel doen, vragen beantwoorden. We betrapten onszelf erop: door de coronacrisis gaan we creatiever om met acties die routine geworden waren.”

Bron: www.klasse.be