Gastvrijheid in het Jeugdhuis De Takel

Schermafbeelding202018 05 0920om2013 34 02 bl4er25

Gastvrijheid en openstaan voor de ander zonder vooroordelen zijn goede richtingaanwijzers tijdens het Kerstfeest. Zorgen dat er plaats is in de herberg. De gemeenschap van de salesianen heeft Kerst gevierd tezamen met twaalf jongeren van het Jeugdhuis. In de voorbereidingen hebben enkele jongeren meegeholpen tijdens het koken en het klaarzetten van de tafels, enz. Aan het begin van de maaltijd was er tijd voor een korte bezinning en gebed. Samen het feest voorbereiden, samen feest vieren en zo ook het leven delen stonden centraal. Plaats maken voor de ander en daarmee de Ander. En zo kwamen we met mensen uit verschillende godsdiensten en levensovertuigingen dichter bij mekaar, door te vertellen, samen feest te vieren, mekaars geloof en vreugde te delen.

Zaterdagmiddag 30 december stonden de deuren van het Jeugdhuis openvoor de buurtbewoners en geïnteresseerden. Er is de nodige reclame gemaaktop Facebook en door affiches plus flyers te verspreiden in de omgeving.Het Jeugdhuis heeft een nieuw gezicht gekregen: de muren zijn geverfd, de aankleding en decoraties zijn vernieuwd. Met de nodige kerstversiering gaf heteen extra feestelijk karakter aan deze open middag. Bedoeling was om het jeugdhuis te tonen zoals het is, en om buurtbewoners en jongeren met mekaar in contact te brengen. En ook onze buren van het dagcentrum waren van departij! We kregen zelfs bezoek van don Basanes, raadslid voor de missies, en Wilfried Wambeke, onze provinciaal. Ook onze medebroeder Hoan, uit Hechtel,was er bij. Bij een drankje en wat hapjes, onder andere zelfgebakken koekjes, kon kennisgemaakt en bijgepraat worden.

En andere activiteiten tijdens de vakantie waren een uitstap naar Gent, met bezoek aan het Gravensteen; we kregen ook bezoek van een échte bakker die samen met de jongeren de kersttaart versierde, en om ook sportief te zijn tijdens de vakantie gingen we trampolinespringen en zaalvoetbal spelen.