Gebed in Genk, zeep in Zwijnaarde & hulde in Halle

Bezinnen wepo8l7

Onze Don Boscoscholen zitten nooit stil en dat was de afgelopen weken opnieuw niet het geval. In Don Bosco Genk werden er bezinningen gehouden in het klaslokaal, in Don Boscocollege Zwijnaarde zamelen de leerlingen zeep in voor mensen in armoede en in Halle werd er afscheid genomen van een icoon.

Gebed in Genk
Omdat de vieringen in de kerk niet kunnen doorgaan, besloten ze in Don Bosco Genk kleine bezinningen in de klas te houden. Zo konden ze de overledenen toch op een mooie manier herdenken. Een waardevol initiatief!


Zeep in Zwijnaarde

In Zwijnaarde kwam de Kerstman dit jaar iets vroeger. Dit keer niet om cadeautjes te geven, wel om er te vragen. Hij roept de klassen namelijk op om hygiënische producten in te zamelen zodat de school die kan schenken aan mensen in armoede. De klas die erin slaagt de meeste producten in te zamelen, krijgt zelfs een prijs. Proper gedaan van Don Boscocollege Zwijnaarde!

soapfie_kerstman from Jonas Van der Heyden on Vimeo.


Hulde in Halle

Don Bosco Halle neemt afscheid van een icoon. "De machines waar hij het gros van zijn carrière les over en aan gaf, zijn naar eigen zeggen al verdwenen", klinkt het op de facebookpagina van Don Bosco Halle. "Nu trekt hij zelf de poort van onze school achter zich dicht. Francis Luckx heeft vandaag zijn laatste les gegeven aan zijn mannen van de mechanica. Als oud-leerling in die richting aan onze school startte hij zijn carrière in 1978 in de fameuze privé, harkte drie jaar later de ene interim in het onderwijs na de andere bij elkaar, hield een ruimere tussenstop in het VTI in Aalst en stapte in 1992 voor de eerste keer als leerkracht onze school binnen. Eerst als zuiver praktijkleerkracht, daarna toegespitst op CNC om zijn carrière af te ronden als specialist Inventor. Alvast proficiat met je verjaardag Francis zondag en geniet van je nieuwe hoofdstuk!"


Heeft jouw school ook de afgelopen weken ook niet stilgezeten? Geef dan gerust een seintje door een mailtje te sturen naar dbmedia@donbosco.be.