Gentse leerlingen trekken naar het Vlaams Parlement

Image
"Scholieren zijn bondgenoten", zo beloofde de Vlaamse regering

Op maandag 13 november trokken enkele leerlingen van Don Bosco Gent campus Sint Pieters naar het Vlaams Parlement. Daar stelde de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) een aantal aanbevelingen voor aan de regering. "Onze leerlingen kwamen zo meer te weten over de werking van het onderwijs en vooral over hoe we die kunnen verbeteren", vertelt leerkracht Sofia.

'Wat zou jij aanpakken als je minister van Onderwijs was?' Die vraag stelde de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK) aan zo'n 20.000 leerlingen van het eerste tot het zevende middelbaar. De resultaten kregen de leerlingen van Don Bosco Gent campus Sint-Pieters live te horen toen de VSK enkele aanbevelingen voorlegde in het Vlaams Parlement. "De leerlingen kregen te horen wat volgens scholieren het eerst moet aangepakt worden omtrent onderwijs", vertelt Sofia. "Dit was duidelijk: het mentaal welzijn van leerlingen én leerkrachten."

Na de aanbevelingen kregen de Gentse leerlingen de kans om heel wat interessante personen te ontmoeten. "Zoals de Kinderrechtencommissaris en de co-voorzitter van Groen. In de namiddag volgde een kopstukkendebat. Eén van de leerlingen mocht zelfs een vraag stellen aan de zeven politici." Deze leerrijke dag werd afgesloten met de ondertekening van het engagement door politici om zich op te stellen als ‘scholierenbondgenoot’. Ze beloofden naar de scholieren te luisteren en hen serieus te nemen.