Geslaagd Eet- en Praatcafé voor bijna 200 oud-leerlingen

De oud-leerlingen kwamen in grote getale opdagen.
De oud-leerlingen kwamen in grote getale opdagen.

Na drie jaar kon het Eet- en Praatcafé in Groot-Bijgaarden eindelijk opnieuw doorgaan. Dit evenement, beter gekend als de oud-leerlingenavond van Don Bosco Groot-Bijgaarden mag absoluut als een groot succes gekenmerkt worden.

Op zaterdag 11 maart 2023 was het eindelijk zover. "De laatste editie dateerde van 2019 en was zeer geslaagd. Onze werkgroep was dan ook gemotiveerd om er een nog succesvollere editie van te maken", vertelt zuster Anne De Cocker, die deel uitmaakt van deze werkgroep. "Alles werd tot in de puntjes uitgestippeld om het concept van het Eet- en Praatcafé nog leuker te maken. En dat lukte zeker! We haalden de teller van 180 inschrijvingen, om nog maar te zwijgen van diegenen die onaangekondigd zijn gekomen."

Blij weerzien na gedwongen isolatie

Vanaf 18 uur begonnen de genodigden toe te komen. "Na een tijdje was de zaal helemaal vol", gaat zuster Anne verder. "Het werd meteen een gezellig samenzijn. Iedereen was duidelijk blij om elkaar weer te zien na de gedwongen isolatie. Er werd een rondleiding gegeven in de gebouwen waarin ook de geschiedenis van de Zusters van Don Bosco een belangrijke rol speelt. Ook het internaat, dat net gerenoveerd is, kon bezocht worden."

Zuster Anne De Cocker in gesprek met een aantal oud-leerlingen.
Zuster Anne De Cocker in gesprek met een aantal oud-leerlingen.

Deugddoende ontmoetingen

Het hoogtepunt van de avond was het in de bloemetjes zetten van de 'gevierden'. "De viering van de oud-leerlingen die 5, 10, 15 en 20 jaar geleden afstudeerden", legt zuster Anne uit. "En ze waren met een heel aantal. Een collega van de school had zelfs haar hele klas mee! Het was een avond waar gezelligheid, deugddoende ontmoetingen en levensverhalen centraal stonden."

Auteur: Tim Bex