Geslaagde familiedag voor missionarissen van Don Bosco

DSCF8093 efjjon9

Op zondag 31 juli werd in Boortmeerbeek de jaarlijkse missiefamiliedag gehouden. Er waren ongeveer 80 deelnemers, onder wie ook een aantal jonge missionarissen buiten de provincie Vlaanderen & Nederland.

De foto’s tonen de goede sfeer van het feest. In de viering en de gesprekken is gedacht aan alle Nederlandse en Vlaamse missionarissen die vanuit Don Bosco zijn uitgezonden. Onderstaande foto’s tonen achtereenvolgens: de ontvangst in het mooie huis van de missieprocuur, de eucharistieviering in de parochiekerk te Boortmeerbeek en de maaltijd in zaal “De Kapel”.

Provinciaal Wilfried Wambeke ging in de viering voor, samen met directeur Jos Gregoire en diaken Cirilo de Deus. Cirilo kwam van Timor naar onze provincie. Hij is onlangs tot diaken gewijd en bereidt zich nu voor op de priesterwijding. Met een fotoserie werd de aandacht en het gebed voor onze missionarissen ondersteund die sinds de vorige bijeenkomst in 2019 zijn overleden.

Geniet dus achteraf nog even mee met dit feest middels de foto’s. In de fotobijschriften verwijst een * naar de Dem. Rep. Congo waar men werkzaam is of was.

Foto 1: Paneel met de namen van de overleden missionarissen
Foto 2: Leon Verbeek* met drie zusters FMA (links Zr Nathalie (uit Congo) en rechts Zr Miet Boel (uit Benin)
Foto 3: Adelin Verstraete* met zus en schoonzus
Foto 4: Wilfried Poignie* toont zijn groentetuin
Foto 5: Sjaak Swinnen* met familie en vrienden
Foto 6: Ludo Janssens* met zijn familie
Foto 7: Albert Sabbe* met hulp van Maurits Lespoix
Foto 8: v.l.n.r .Cirilo de Deus, Wilfried Wambeke en Jos Gregoire
Foto 9: Ons huis staat nu in de parochie Boortmeerbeek
Foto 10: v.l.n.r.: Koen Timmermans, Jef Lannoo en Albert Sabbe