Gratis online sessies over mentaal welzijn bij jongeren

Schermafbeelding 2024 03 09 om 14 49 52

De sector jongerenpastoraal van de Salesianen van Don Bosco organiseert deze maand verschillende sessies rond mentaal welzijn bij jongeren. Op 12, 13, 15, 19 en 21 maart worden een aantal boeiende gastsprekers tijdens ZOOM-meetings uitgenodigd om het te hebben over topics zoals eetstoornissen, geestelijke gezondheid van migranten en vluchtelingen, zelfverminking en zelfmoord of depressies bij jongeren.

Het hoofdkantoor van de salesiaanse jeugdpastoraal bevindt zich in Rome en wil deze maand internationale aandacht besteden aan het thema 'mentaal welzijn bij jongeren'. "De salesiaanse opvatting van evangelisatie wordt gemotiveerd door een holistische zorg. Het wordt gevolgd door een educatieve zorg voor de groei van de persoon in alle aspecten", klinkt het. "De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) definieert gezondheid als 'een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn.' Net als lichamelijke gezondheid is geestelijke gezondheid een onmisbaar onderdeel van iemands welzijn: het ondersteunt het menselijk vermogen om te denken, te voelen, te leren, te werken, diepgaande relaties aan te gaan en bij te dragen aan de gemeenschap waartoe ze behoren en aan de wereld in het algemeen."

In maart zullen er 5 verschillende lezingen doorgaan met genodigde experten:

  • 12 maart: eetstoornissen
  • 13 maart: geestelijke gezondheid van migranten en vluchtelingen
  • 15 maart: depressie bij jongeren
  • 19 maart: pestgedrag
  • 21 maart: zelfmoord en zelfverminking


De sessies gaan tweemaal per dag online via ZOOM door: om 9 uur (Engels) en om 18 uur (Italiaans, Engels, Spaans, Frans en Portugees). Ze duren zo'n twee uur. Meer uitleg en de deelname-info kan je vinden via de brochure hieronder.