"Groepsdynamiek versterken dankzij Don Bosco-Cluedo"

IMG 3625

Op maandag 2 oktober stond er in Don Bosco Groot-Bijgaarden een pedagogische studiedag op het programma. De school koos ervoor om deze keer niet te werken rond moderne technologieën of didactieken, maar rond het opvoedingssysteem van Don Bosco. Dit in de vorm van een Cluedospel.

De pedagogische studiedag werd verrassend ingevuld, dat merkte ook het lerarenkorps. "Geen traditionele editie waarbij sprekers uitleg komen geven over verschillende didactieken, Chromebooks, nieuwe leerplannen, enzovoort. Neen, dit jaar staken enkele leerkrachten onder begeleiding van de coördinator kwaliteitszorg de koppen bij elkaar", zegt leerkracht Laura Slos. "Ze maakten een heel Cluedospel waarbij de pijlers van Don Bosco centraal stonden. Het doel? De teamspirit en groepsdynamiek in het korps nieuw leven in de blazen."

Speurwerk

De dag begon goed met een heerlijk ontbijtbuffet voorzien door enkele leerkrachten en directieleden. "Maar op het einde van het ontbijt bleek dat onze oud-directeur Bert Vermaanen (intussen gedelegeerd bestuurder van het Don Bosco Onderwijscentrum) vermoord werd door een korpslid", gaat Laura verder. "Maar door wie? In het Cluedospel werd een intrigerend moordmysterie ontrafeld. Op een zeer luchtige manier werden we in spelvorm in contact gebracht met kwaliteitsverwachtingen en datagegevens. Dankzij het speurwerk en deductieve vaardigheden van de collega's werd de moordenaar gelukkig snel ontmaskerd alvorens er andere slachtoffers konden vallen. Het volledige team werd dan ook beloond met een uitgebreide aperitief en een warme Italiaanse lunch. Het mooie weer was de kers op de taart en maakte deze editie tot een groot succes."