'Grootste pensenkermis van het land' is terug van weggeweest

Pensenkermis q8ryj15

Op vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 januari 2023 organiseert Don Bosco Halle haar 58ste pensenkermis. Na twee jaar geen echte pensenkermis omwille van corona staat de school te popelen om iedereen terug te ontvangen en bedienen.

Nieuw dit jaar is dat je zowel op vrijdag, zaterdag als zondag kan komen eten. Traditioneel was er pensenkermis op zaterdagavond en op zondag kon je kiezen voor 's middags of 's avonds. “Uit vorige edities is gebleken dat we altijd veel volk mogen ontvangen op zaterdagavond, maar minder op zondagavond. Zondagavond is voor de meeste mensen een moeilijk moment omdat de volgende dag een school- of werkdag is. Daarom namen we de beslissing om voor deze editie de zondagavond te schrappen maar wel bijkomend op vrijdagavond te openen. Dit lijkt ons gemakkelijk voor gezinnen met een drukke werkweek, zo moeten ze vrijdagavond niet koken.” aldus Don Bosco Halle.

Leerlingen helpen mee aan marketingcampagne
Verschillende leerlingen van Don Bosco Halle steken zelf de handen uit de mouwen om de campagne voor de pensenkermis uit te werken. Zo zorgen de leerlingen van printmedia en grafische communicatie voor het ontwerp en druk van affiches, onderleggers, uitnodigingen, eetbonnen en banners. Andere leerlingen hielden dan weer de website up-to-date. Maar ook in het weekend van de pensenkermis zelf steken ongeveer 750 leerlingen de handen uit de mouwen door mee een shift te draaien en zo ongeveer 8.000 mensen te bedienen. “We zijn als school enorm dankbaar dat we dit opnieuw samen kunnen realiseren.”

Smakelijk!