Haïtiaanse partnerschool van VIA Don Bosco aangevallen

VIA tqjpwal

Op 16 september 2022 braken in Haïti rellen uit door de stijgende brandstofprijzen. Een partnerschool van VIA Don Bosco in Gonaïves werd aangevallen en geplunderd. Tot op vandaag kan het werk van de school niet normaal doorgaan en krijgen de leerlingen geen les.

Volgens de directeur van het Centrum Kardinaal Keeler is de schade aanzienlijk: "Alles werd meegenomen: de 54 zonnepanelen die de school van elektriciteit voorzien, de computers, de naaimachines, het keukengerei, de auto's ... Zelfs de niet-ondertekende chequeboekjes zijn gestolen.”

Moed niet opgeven
Ondanks de moeilijke situatie geven de salesiaanse partners de moed niet op. Ze zullen er alles aan doen om de veiligheid van de studenten te garanderen en de lessen zo snel mogelijk te hervatten. Om dit te bereiken gaan ze het gesprek aan met de autoriteiten. "Het is van cruciaal belang dat de jongeren hun opleiding kunnen voortzetten", klinkt het. Pater Victor, directeur van het plannings- en ontwikkelingsbureau van VIA Don Bosco in Haïti, getuigt in een video (zie hieronder).