Halle zoekt vrijwilligers voor zomeraanbod Oekraïense jeugd

Animator uxefw3o

Stad Halle organiseert van maandag 4 juli tot en met vrijdag 8 juli en van maandag 11 juli tot en met vrijdag 15 juli een zomeraanbod voor Oekraïense kinderen en jongeren. Dit in samenwerking met Speelplein Don Bosco Halle.

Momenteel verblijven in Halle 77 Oekraïense vluchtelingen, waaronder 32 minderjarigen. Ook in de grote vakantie wil Halle hen de nodige ondersteuning bieden door activiteiten op maat te organiseren, zowel gericht op hun leertraject als op sport en spel. Voor deze mix van schoolse activiteiten en een kennismaking met het Halse vrijetijdsaanbod zoekt de stad gemotiveerde vrijwilligers die ervaring hebben met lesgeven aan kinderen, jongeren of volwassenen.

Subsidies van de Vlaamse regering
De stad organiseert het zomeraanbod voor Oekraïense kinderen en jongeren in 2 periodes van 5 dagen. Hierbij wordt telkens ongeveer de helft van de tijd besteed aan schoolse kennis en vaardigheden. Verder is er uiteraard ook tijd voor ontspanning. Het zomeraanbod wordt door de Vlaamse regering ondersteund met subsidies. Hiermee betaalt de stad de inschrijvingsgelden van speelplein Don Bosco, de vrijwilligersvergoedingen en eventuele uitstappen.

Oproep: vrijwilligers gezocht
Voor deze mix van schoolse activiteiten en een kennismaking met het Halse vrijetijdsaanbod is onze stad nog op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die ervaring hebben met lesgeven aan kinderen, jongeren of volwassenen.

Wie zoeken ze?

  • Je bent leerkracht of student-leerkracht, of je hebt ervaring met lesgeven.
  • Ervaring met het geven van Nederlands is een pluspunt.
  • Je hebt zin om voor Oekraïense kinderen (van verschillende leeftijden) educatieve activiteiten te organiseren waardoor ze kennismaken met het Nederlands en andere schoolse vakken.
  • Je kan je elke dag vrijmaken van maandag 4 juli tot en met vrijdag 8 juli en/of van maandag 11 juli tot en met vrijdag 15 juli. Dit telkens van 8u30 tot 12u30. (Uitzonderlijk kan er gevraagd worden om een volledige dag aanwezig te zijn in het kader van een uitstap.)
  • Je neemt initiatief om de schoolse activiteiten uit te werken in overleg met de collega-vrijwilligers en de stad.

Wat te bieden?

  • Een vrijwilligersvergoeding van 36,84 euro per halve werkdag.
  • Samenwerking met speelplein Don Bosco voor het vrijetijdsaanbod.
  • Een leuke sfeer tijdens het zomeraanbod en heel wat voldoening uit het werk dat je kan doen.

Locatie? Speelplein en school Don Bosco Halle - Lenniksesteenweg 2, 1500 Halle.
Iets voor jou? Geef een seintje: bezorg kort je motivatie en vertel ons waarom je graag wil meewerken.

  • Sanne: 02 365 97 12 of sanne.boelens@halle.be
  • Amy: 02 365 97 09 of amy.bousard@halle.be