Hartverwarmend moment tussen senioren en leerlingen Don Bosco

Leerlingen20woluwe 54nnorz

Op 7 juni gingen de leerlingen van 3 en 4 STW van Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe op bezoek bij het Sint-Lambrechtstehuis. De uitwisseling kaderde in het project 'Generatie Goud' en werd ondersteund met subsidies door Op-Weule.

"De leerlingen maakten kunstwerken en presenteerden deze aan de senioren. Ze maakten ook een praatje, op afstand natuurlijk", vertelt Kenneth Coppin, leerkracht Sociale Wetenschappen. "Het doel van deze uitwisseling was om ervoor te zorgen dat de senioren, die het nu al erg lang zeer zwaar hebben door de coronapandemie, te steunen. Daarom hebben de leerlingen ook boodschappen geschreven op metalen plaatjes en cd's. Deze boodschappen kunnen de senioren een hart onder de riem steken tijdens deze zware periode. Op hun beurt hebben de senioren hun levenswijsheid gedeeld met de jongeren: hoe kan je best omgaan met examenstress? Hoe kan je best genieten van het leven? De woorden van de senioren maakten veel indruk op de leerlingen."

"Veel van de kunstwerken werden gemaakt door de leerlingen van de afdeling metaalbewerking", gaat Kenneth verder. "De leerlingen van STW hebben de kunstwerken verder versierd en gepersonaliseerd. Het was een erg ontroerend moment omdat dit de eerste keer in maanden was dat onze leerlingen fysiek mochten aanwezig zijn bij een doelgroep. Ook de senioren waren erg enthousiast, want ook zij hebben de laatste maanden erg weinig bezoek mogen ontvangen."