'Hasta la pista' stapt met 6 Brusselse jongeren naar Compostela

Hasta20la20pista snp2jgi

In augustus vertrekt een groep van 6 jongeren (en begeleiders) uit de Brusselse context op staptocht naar Compostela. De jongeren zullen in totaal meer dan 100 kilometer afleggen en worden doorheen deze periode begeleid door Jeugddienst Don Bosco.

"Natuurlijk vertrekken we niet zonder een goede voorbereiding", vertellen begeleiders Tim en Lien van Jeugddienst Don Bosco. "Daarom hebben we eerst een aantal activiteiten gepland. In april was er een eerste kennismaking met korte wandeling en eind juni zijn we samen op weekend gegaan. Deze maand staat nog een laatste ontmoeting gepland, twee weken voor we op tocht vertrekken."

De uiteindelijke tocht gaat door van 2 tot 10 augustus en wil de verbondenheid tussen de jongeren vergroten. "Met het initiatief wordt deze jongeren een unieke kans geboden om via een gedeelde, fysieke uitdaging een vertrouwensrelatie te vormen tussen lotgenoten. Vanuit deze vertrouwensrelatie worden de jongeren op krachtgerichte wijze aangespoord om te bouwen aan een persoonlijk toekomstperspectief en een positief zelfbeeld."

De sfeer zat er alvast goed in tijdens het voorbereidingsweekend.
De sfeer zat alvast goed tijdens het voorbereidingsweekend.