De Medewerkers van Don Bosco (Heverlee) vierden zaterdag 25 januari hun ‘vader en gids’ op de wijze van het oratorio. De deelnemers: de jongste nog een zuigeling en de oudste maakt zich stilaan op voor de derde leeftijd. ‘Heiligheid is immers voor elke leeftijd geschikt,’ schreef ooit een geleerde kerkvader. Don Bosco zelf gaf ze in het oratorio een salesiaanse kleur. Zo werd hij er een heilige met heilige jongeren.

Onze namiddag begon in de school. Terri liet eerst de Algemeen Overste aan het woord met #Heiligheid voor jou. Hij verwoordde de betekenis van de strenna 2019. Jos vertelde het heiligheidsrecept van Don Bosco voor Dominiek Savio. Deze jongen wou absoluut ‘heilig’ worden via allerlei devoties en penitenties die niet voor hem en andere jongeren waren weggelegd. Don Bosco wist hem te temperen met een eigen salesiaans recept: gewoon doen, je plicht doen d.w.z. trouw aan het gebed en de studies, de vreugde beleven. Het is het hart op de goede plaats dragen voor een ander. Dat deden we met een kaartje van Don Bosco te schrijven met een bemoedigend woord naar iemand die het deze dagen wel kan gebruiken. Na de koffietijd met de speculoos van enkele kinderen trokken we naar de speelplaats. Girben en Fonny animeerden de groep met leuke opdrachten. Iedereen kon punten verdienen om ‘heilig te worden’. Ja, men kon het niveau halen van zuster Princy of Koen, zelfs van Mama Margherita of en salesiaanse heilige. Maar niemand geraakte op de hoogte van Don Bosco zelf. Dus: voor groot en klein bleef de opdracht: ‘Don Bosco navolgen in uw roeping met jouw talenten’.

In de kapel vierden we eucharistie met de salesiaanse gemeenschap en onze provinciaal. Onze jongeren legden de puzzelstukken van de salesiaanse heiligheid vulden het grote hart van Don Bosco. Mama Margherita (de liefde), don Cafasso (de goedheid), Maria Mazzarello (het luisterend oor), Dominiek Savio (de vreugde), Frans van Sales (het geduld) en Don Bosco (het hart van de vriendschap). Dank Wouter en Marianne om dit voor te bereiden.

Intussen was het avond en kreeg voelden het feest zijn huiselijkheid: vreugde bij een drink en rond een feesttafel: het werk van vele helpende handen met Ingrid, Suzanne, Greet en Flo. Ja, Don Bosco was weer even voelbaar bij ons in vriendschap en dienstbaarheid, mededeelzaamheid en vreugde, kortom een heilige dag.