Herfstvakantie verlengd tot en met 11 november

School oeaegmg

Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft beslist om de herfstvakantie te verlengen tot en met woensdag 11 november. Van een vroegere start van de vakantie wil hij niet weten. "Dan creëren we organisatorische chaos voor de ouders", aldus Weyts. Hij hoopt zo de juiste stappen te zetten in de strijd tegen het coronavirus.

De cijfers blijven maar stijgen en daardoor ziet de minister zich genoodzaakt deze beslissing te nemen. "Ik wil toch even zeggen dat ik deze beslissing niet met plezier neem", zegt Ben Weyts. "We hebben gevochten om de scholen open te krijgen en we willen ze ook open houden. Het is net daarom een relevante beslissing. Op advies van de virologen is het aangewezen om tijdens deze piek de herfstvakantie te verlengen. Op die manier kunnen we proberen om de scholen zeker open te houden tot en met de kerstvakantie."

Maar de scholen vroeger sluiten en de vakantie dus eerder laten beginnen, lijkt de minister geen goede zet. "Dan creëren we een organisatorische chaos voor de ouders", gaat Weyts verder. "Door deze beslissing goed op voorhand te communiceren, hebben de ouders tijd om alles te regelen. We vragen de scholen om nog even door te zetten om daarna even op adem te kunnen komen."