Het feest van Don Bosco door de lens van Don Bosco Media

D Bfeest ngxxeym

Helaas konden we tijdens het feest van Don Bosco niet op alle plaatsen tegelijk zijn, toch deden we met Don Bosco Media een poging om deze feestdag van onze stichter zo divers mogelijk te beleven.

Voormiddag: Basisschool De Biekorf in Helchteren

Basisschool De Biekorf vierde het feest van Don Bosco niet alleen op 31 januari; al vier weken lang strijden vier teams (groen, geel, blauw en rood) om de Beker van Don Bosco. Dit in een heuse battle waarbij de leerlingen het in verschillende opdrachten tegen elkaar opnemen. Dinsdag 31 januari volgde de grote finale en die wilden we zeker niet missen. 's Middags werden de strijdbijlen begraven en konden alle leerlingen genieten van een heerlijke Pasta Bosconaise.


MIDDAG: Salesiaanse gemeenschap Oud-Heverlee

Ook bij de Salesianen van Don Bosco werd gevierd. 's Middags en 's avonds stond een uitgebreide receptie op het programma, daarnaast zorgde de kok van de gemeenschap voor een overheerlijk en uitgebreid middagmaal. De aanwezige salesianen, het personeel van het Don Bosco Onderwijscentrum en de leden van Don Bosco Vorming & animatie genoten zichtbaar van het eten en het samenzijn.

AVOND: LEZING DON BOSCO INTERNATIONAL

Don Bosco International (DBI) zag in dinsdag 31 januari 2023 de perfecte dag om de resultaten van haar nieuwe onderzoek te publiceren. In samenwerking met Caritas Europe en Caritas Italia onderzocht DBI gedurende twee jaar wat de gevolgen van de Covid-pandemie voor jongeren uit het VET-onderwijs (Vocational Education Training / technisch- en beroepsonderwijs) betekende. Voor dit groots evenement werd onder meer Salesiaan Don Gildasio Dos Santos Mendes (Algemeen verantwoordelijke voor de communicatie) uitgenodigd. Na de presentatie van het project en een panelgesprek voelde je tijdens de misviering de internationale verbondenheid die Don Bosco teweeg brengt.