"Het is tijd om jongeren hoog op de agenda te zetten"

Jongeren e0qzlaq

Drie grote Vlaamse jongerenorganisaties roepen gezamenlijk op om jongeren niet te vergeten bij het volgende Overlegcomité. "Het is tijd om jongeren hoog op de agenda te zetten", zegt Louis Notte in 'De Ochtend' op Radio 1.

De naam Louis Notte doet waarschijnlijk een belletje rinkelen, want de voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel komt maandelijks aan bod in onze rubriek 'De stem van jongeren' en heeft ook een plaatsje in het jongerenpanel van Don Bosco magazine.

De Vlaamse Jeugdraad, de Vlaamse Scholierenkoepel en de Vlaamse Vereniging van Studenten bundelen de krachten in een vlammende nota, zo schrijft 'De Morgen'. Ze roepen het Overlegcomité van komende vrijdag op om jongeren prioriteit te geven bij de versoepelingen.

"Het is tijd om jongeren hoog op de agenda te zetten", verduidelijkt Louis Notte in 'De Ochtend' op Radio 1. "We hebben al heel vaak onze stem laten horen. Het is tijd dat daar ook eens iets mee gebeurt, zodat corona iets draaglijker wordt voor jongeren."

De jongerenorganisaties willen onder andere weer meer buitenschoolse activiteiten voor jongeren, in grotere bubbels, of nieuws over kotbubbels. Ook op school moet er weer ruimte komen voor meer dan enkel leren, vindt de Scholierenkoepel. "Op dit moment is schooltijd gereduceerd tot enkel les volgen, omdat alle andere activiteiten niet meer doorgaan. Daarom vragen wij om die activiteiten toch weer, coronaveilig, te laten doorgaan: een boswandeling, een stadsspel, om die dagelijkse sleur te doorbreken."

Beluister het gesprek met Louis Notte.