Ter gelegenheid van het feest Maria, Hulp der Christenen, heeft de algemeen overste op 24 mei de convocatiebrief voor het 28ste Algemeen Kapittel (28 AK) verzonden. Dit AK zal van 16 februari tot 4 april 2020 in Turijn-Valdocco plaatsvinden met als thema: “Welk type salesiaan voor de hedendaagse jongeren?”

In het ruime document, uitgegeven in overeenstemming met art. 150 van de salesiaanse Constituties, presenteert de algemeen overste de gegronde redenen voor de keuze van het thema en de doelstellingen. Met een aantal open vragen wijst hij aan waarover moet

worden nagedacht tijdens de voorbereidende weg op het 28AK.

Het fundamentele doel van het thema van het 28AK is om de hele congregatie te helpen om, voor zover mogelijk, nauwkeurig te onderzoeken welk en wat hetprofiel zou moeten zijn van de salesiaan. Deze moet in staat zijn om te reagerenop vragen en de noden van de jeugd van vandaag, van alle jonge mensen, vooral van de armsten en meest kwetsbaren. Het zijn de zwaksten die uitgesloten en afgewezen worden en die beroofd zijn van hun fundamentele rechten. En dit in een wereld die steeds complexer wordt en snelle veranderingen doormaakt. Het thema van de 28ste AK is bijzonder, maar de algemeen overste geeft aan dat het verdeeld is in drie groepen:

- Prioriteit aan de salesiaanse zending bij de jeugd van vandaag- Profiel van de salesiaan voor de jeugd van vandaag - Samen met leken in de zending en in de vorming

“Ik ben ervan overtuigd dat er bij de overgrote meerderheid van de medebroeders een sterk verlangen leeft naar een grotere menselijke authenticiteit, naar een grote spirituele diepgang en naar een meer radicale beroepscoherentie. Laten we de Heilige Geest vragen dat het 28ste Algemeen Kapittel een gelegenheid mag zijn om deze stap voorwaarts te zetten,” stelt de algemeen overste bij het de afsluiten van zijn brief. Hij vraagt alle leden van de congregatie het gebed dat hij aanreikt te bidden. “Moge Maria, Hulp der Christenen, de tocht van de spirituele zonen van Don Bosco te begeleiden.”