Het leven zoals het is... Buitengewoon! (#3: de leerlingen)

Bu LO
Leerlingen Lina en Océane

Eind april vierde BuLO Don Bosco Halle haar 50-jarig bestaan met een groots feest. Don Bosco Media ging langs op de school en ontdekte de wereld van het Buitengewoon Lager Onderwijs: “Een wereld die veel te bieden heeft en meer dan ooit nodig is!” In deel 3 laten we leerlingen Océane en Lina aan het woord.

Deze reportage sluit aan bij het artikel in Don Bosco Magazine (pagina 11). Gemist?

Wanneer ik aankom op de school staan twee vrolijke meisjes me al op te wachten in de gang. Océane (12) en Lina (12) zitten respectievelijk drie en vier jaar in BuLO Don Bosco Halle en zitten beiden in de oudste groep, in de klas van meester Peter.

Hoe zouden jullie deze school omschrijven?
"Als onze tweede thuis!"

Waarom?
"We zijn hier graag en gaan met plezier naar school. Er zijn veel activiteiten zoals knutselen, koken, zeeklassen, enzovoort. Daarnaast wordt er goed voor ons gezorgd, zowel door de juffen als door de meesters. In onze school bestaan de klassen uit kleinere groepjes en dat brengt heel wat voordelen met zich mee. Zo kunnen de leerkrachten meer tijd aan ieder van ons besteden, is het minder druk en kan je je beter concentreren. De aanpak is persoonlijker. Niet alleen meester Peter heeft tijd voor ons, maar ook de andere juffen."

Zijn er ook minder leuke dingen zijn?
"Dat er soms ruzie op de speelplaats is. Maar zelfs dat wordt goed aangepakt, want de meester komt dan tussen. Hij praat met de ruziemakers, zorgt ervoor dat ze hun ruzie zélf oplossen en geeft hen tips mee zodat het de volgende keer niet meer gebeurt."

Wat is jullie favoriete plaats op school?
"De spelotheek! Dat is een plaats waar we veel vertoeven. We kunnen er terecht voor relaxatie of bewegingsoefeningen, om spelletjes te spelen of om een boek te lezen. Het is een prikkelarme omgeving waar we even kunnen ontsnappen van de drukte."

In deel 1 en deel 2 laten we directrice Agnes Luyckx en enkele personeelsleden aan het woord over het leven in BuLO Don Bosco Halle.

Auteur: Tim Bex