Docenten Vives Brugge bezoeken Don Bosco Sint-Denijs-Westrem Gent

20180912 xtsrsu3

’s Morgens vroeg vertrek ik met 9 enthousiaste collega’s vanuit jeugdherberg De Draecke in Gent centrum richting Don Bosco Sint-Denijs-Westrem.We werden er heel hartelijk onthaald door directeur Hannelore Dessein, beleidsmedewerker Glenn Dejaeghere en voorzitter Didier Finet.

Aan de start van de rondleiding kregen we van de voorzitter een opdracht mee: “Probeer uit de rondleiding te halen waar Don Bosco voor staat …”

Vele indrukken kwamen nadien op ons af. Wat mij vooral is bijgebleven, zijn de enthousiaste en gedreven leerkrachten. De passie waarmee ze hun verhaal met ons deelden, raakte mij. De rust in de gebouwen en op de speelplaats. De netheid.

Onze teamtweedaagse stond in het teken van diversiteit. Wat dit betekent in een Gentse school, hebben we in woord en beeld mogen smaken. Ik ben er alvast van overtuigd dat elke leerling in de school telt, zijn verhaal kansen krijgt. Zorg dragen voor, samen vieren, … Ik kan me inbeelden dat dit hier ook echt wordt gedaan.

Tijdens de rondleiding was er voor elk wat wils: mijn collega’s algemene vakken waren onder de indruk over het co-teachen, de collega’s met een technische achtergrond bleven zich vergapen aan de, al dan niet zelf gemaakte, machines, het legolab en de ontelbare mogelijkheden in de nieuwe gebouwen van de afdelingen hout, mechanica, elektriciteit en grafische vormgeving.

Gelukkig hield Glenn de tijd wat in de gaten, of we waren nooit op tijd kunnen vertrekken.

Hannelore, Glenn en alle collega’s die ons te woord stonden, een dikke dank je wel!