#3 Het speelplein van... Lien: "Mijn hele familie zat op dit speelplein"

Lien 74flqu7

Op maandag 5 juli zijn de speelpleinwerkingen van Don Bosco eraan begonnen! Bijna twee maand lang zullen honderden animatoren het beste van zichzelf geven om een glimlach op het gezicht van kinderen en jongeren te toveren.

Om volledig in de juiste sfeer te komen, laten we tijdens de zomervakantie enkele (ex-)animatoren aan het woord over hun ervaringen op een Don Bosco-speelplein. De goedlachse Lien van Speelplein Heidevreugde in Genk blikt op deze maandagochtend even terug op haar favoriete momenten.

Dag Lien! Wij spraken elkaar al eens, maar stel je eens even voor voor de mensen die je nog niet kennen.
"Klopt! (lacht) Ik ben dus Lien, 17 jaar en enthousiaste animator op Speelplein Heidevreugde in Genk. Naast het speelplein ga ik ook nog naar de chiro."

Hoe lang ben je al te vinden op Speelplein Heidevreugde?
"Al heel lang! Ik kwam al als kind naar Speelplein Heidevreugde en ben nu aan mijn vierde zomer als animator bezig. Mijn ouders waren hier vroeger ook animatoren en een groot deel van mijn familie zat hier ook. Ik ben er dus vanzelfsprekend ingerold. Het is bovendien ook nog eens heel dicht bij mijn thuis!"

Dat zijn dus al heel wat jaren plezier! Welk moment blijft je het meest bij?
"Ik heb eigenlijk twee favoriete speelpleinmomentjes! (lacht) Het eerste moment is ook meteen mijn allereerste dag als animator. Dat is toch altijd een heel spannend moment, hoor... ook voor een animator! Ik had best wel wat stress, maar die verdween snel toen de kinderen er waren en we aan het spelen waren met onze groep. Mijn tweede favoriete moment zijn alle leuke lange avonden met alle animatoren. We krijgen dan lekker eten, spelen een spel of krijgen een leuke vorming. Altijd fijn!"

Wat is voor jouw het allerbelangrijkste als animator?

"Dat de kinderen zich amuseren! Ik vind het enorm leuk om een lach op hun gezicht te kunnen toveren. "