'Het vuur van Don Bosco' in 4 straffe cijfers

Schermafbeelding 2024 03 07 om 13 09 52
De leerlingen van Kinderland Kortrijk kijken aandachtig naar een 'vuur van Don Bosco'-filmpje

Naar aanleiding van het feest van Don Bosco lanceerden Don Bosco Media, Don Bosco Vorming & Animatie, Bosco Base en Don Bosco Werken Nederland de campagne 'het vuur van Don Bosco'. Het doel van deze campagne is om ervoor te zorgen dat de verschillende Don Bosco-organisaties elkaar beter leren kennen en samenwerkingen aangaan.

128

De afgelopen weken werd het vuur van Don Bosco bij 128 organisaties in Vlaanderen en Nederland aangewakkerd. Vele van hen toonden ook op hun sociale media dat zij deel uitmaken van de Don Boscofamilie en daar trots op zijn. De hashtag #vuurvandonbosco werd vlijtig gedeeld en prachtige foto's stroomden bij ons binnen. Je kan deze onderaan deze pagina terugvinden.

6.000

Om onze organisaties te bedanken kreeg ieder personeelslid een kaars, 6.000 in totaal. Op deze kaars kan je het wereldwijd gekende logo terugvinden en een QR-code naar onze campagnepagina. Op 31 januari werden deze kaarsen in heel Vlaanderen en Nederland ontstoken en voelden we het vuur van Don Bosco branden. Deze gadget is ook een handige reminder op je bureau om eraan te denken het vuur brandende te houden.

10

Een belangrijk onderdeel van de campagne waren de 9 video's (+ trailer) waarin het vuur letterlijk over de sectoren heen verspreid werd. Onze fakkeldrager Dieter liep naar negen verschillende organisaties uit verschillende sectoren (salesianen, zusters, onderwijs, jeugdhulp, internationaal, jeugdwerk, internaten ...) om eens te kijken hoe het vuur van Don Bosco daar brandende werd gehouden. De resultaten waren hartverwarmend. De video's (terug)zien of zelfs gebruiken in je organisatie? Je vindt ze hier.

75.000

Meer dan 75.000 weergaven voor onze video's op onze website, ons YouTubekanaal en onze sociale media. Een mooi resultaat! Laat de video's echter geen eind-, maar een startpunt zijn.

"Deze organisatie kende ik nog niet" is een reactie die we meermaals hoorden vallen. Een ideaal moment om andere organisaties wél te leren kennen! Waarom geen (school)uitstap naar een andere organisatie in Vlaanderen of Nederland? Of een samenwerking met VIA Don Bosco om zo een school in Zuid-Amerika of Afrika te versterken? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Auteur: Tim Bex