Het welkom van de parochieploegen van de federatie Zellik – Groot-Bijgaarden

20180916 104759 df8vhqy

Dominiek Savioparochie: "We mogen met velen terugblikken op een hartverwarmende dag, met de aanstelling van onze twee nieuwe parochiepriesters".

In deze viering willen wij, vanuit de parochieploegen van onze federatie, jullie allen hartelijk welkom heten. In het bijzonder verwelkomen we vandaag onze nieuwe priesters. We danken de Heer van alle leven voor dit geschenk: het is een krachtig teken dat Hij zijn volk niet loslaat. We danken ook de salesiaanse gemeenschap die ons op deze plek en in deze regio weer salesianen van Don Bosco schenkt. We zijn dankbaar dat het project van Don Bosco, dat een project van de kerk is, ook hier gestalte krijgt. We mogen ons gelukkig weten, gezegend, met deze nieuwe herders. En we begrijpen ook wel dat we hen zullen moeten delen met andere noden in de kerk en in de salesiaanse congregatie.

Priester Eric Haelvoet en priester Koen Timmermans van harte welkom in ons midden: twee nieuwe gezichten, beloftevol. Van meet af aan konden wij zien en ervaren dat jullie hier “met goesting” komen. Wij hopen dat jullie je hier vlug thuis mogen voelen, en dat deze geloofsgemeenschappen jullie ook mogen inspireren om steeds opnieuw het beste in jezelf te laten aanspreken. En dat jullie beiden, elk met jullie talenten, hier mogen openbloeien en gelukkig mogen zijn, dat jullie jezelf kunnen zijn. Want dat is toch wel de beste voorwaarde om ook nieuwe dingen te laten kiemen en groeien.

We zijn ook blij met de hulp van Mgr. Vanbuel, pater Bert; door velen hier goed gekend en geliefd. Zo hebben we in onze geloofsgemeenschap met deze voorgangers ook meteen drie generaties salesianen. Jullie mogen samenwerken om niet alleen de parochiepastoraal maar ook het salesiaanse project in deze regio uit te werken en gestalte te geven. En als een kostbare parel, zullen wij jullie koesteren en vertrouwen geven.

Onze levendige parochiegemeenschappen mogen jullie verder uitbouwen voor de toekomst van morgen: een kerk, midden in de wereld, als gist in het deeg, en waarbij in die levende, kleinere kerk, jong en oud, iedereen, zich welkom mag voelen. Een gemeenschap waar gedeeld wordt, waar samen geleefd wordt en waar te” zien is hoe groot de liefde van God kan zijn.

We zijn bijzonder dankbaar dat onze deken Marc in deze aanstellingsviering wil voorgaan. Marc, van harte welkom ook aan jou. En weet, beste priesters, dat jullie allemaal kunnen rekenen op onze steun en op ons gebed.

Het ga jullie goed.