12 basisscholen zingen samen op feestdag van Don Bosco

Schermafbeelding202018 05 0820om2017 01 40 z050wg9

Don Bosco hield ervan om samen met zijn kinderen te vieren. Hoe zouden we anno 2018 zijn idee kunnen verder zetten? Onze PAG-afgevaardigden com- poneerden een Nederlandstalige tekst op een Spaans Don Boscolied. Van het onthaalklasje tot en met het zesde leerjaar, in alle Don Boscoscholen zongen we op 31 januari om 10 uur dàt lied. Het werd een ‘schooloverschrijden- de’ activiteit waarbij niet alleen ‘verbondenheid’ binnen maar ook buiten de schoolmuren voorop staat. Vreugde delen werkt productief, schept kansen tot ontplooiing en bemoedigt kinderen en schoolteams.

Ook hier komt de ‘schooleigen’ manier van bewegen en zingen op het voor- plan. Elke school legde zijn klemtonen, opende zijn registers en zong zoals hijgebekt is! De cineast van dienst filmde het gebeuren waarna Don Bosco Media er een compilatiefilmpje van heeft gemaakt.

De samenzang van honderden kinderen met hun leraren en opvoeders, is onze grootste gemene deler. Het opent harten. Stel dat Don Bosco die dag in onze school aanwezig zou geweest zijn, dan zouden we zijn glimlach er zo- maar bij hebben gekregen!