Houtafdelingen helpen hun Don Boscoburen uit de nood

DB20 Hoboken xtx0tlt

Toen Basisschool Don Bosco Wijnegem met een tekort aan opbergruimte kampte, toonden de vijfde- en zesdejaars van Don Bosco Hoboken hun gouden (of houten) hart. Ook in Gent hielp de houtafdeling van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem haar buren van Zwijnaarde uit de nood.

Hoboken helpt Wijnegem
"Met het vijfde en het zesde jaar Houttechnieken zoeken we jaarlijks naar toffe, leerrijke en uitdagende projecten", klinkt het bij leraar Luk Dansaert. "Deze keer was er een vraag van de lagere school Don Bosco in Wijnegem. In de twee eerste leerjaren hadden ze nood aan meer functionele opbergruimte. We maakten met onze leerlingen twee wandvullende kastcombinaties en gingen deze ook plaatsen. Het was een heel proces dat tot een goed einde is gebracht. Een mooi staaltje samenwerking tussen de Don Boscoscholen!"

Sint-Denijs-Westrem helpt Zwijnaarde
"Met trots werkten we het project af in het leraarslokaal (stille ruimte) van Don Bosco Zwijnaarde", klinkt het bij Don Bosco Sint-Denijs-Westrem. "Vorig jaar hebben twee leerlingen van 7BIH (Noah en Winston) dit meubel als eindwerk gerealiseerd. Dit jaar hebben we nog enkele zaken afgewerkt met leerlingen van 7BIH en 5BHB. Het onderhoudspersoneel van DBZ zal het meubel nog oliën en de laatste laagjes verf aanbrengen zodat het lokaal vanaf volgende week in gebruik kan genomen worden."