In de voetsporen van Franciscus van Sales: reis naar Annecy

Annecy 1y06npw

Ga je mee op pelgrimstocht naar Annecy en omgeving? Waan je in de wereld van de heilige Franciscus Van Sales tijdens deze reis door zijn geboortestreek en laat je onderdompelen in zijn inspiratie. De reis staat gepland van 11 september tot en met 17 september 2022.

Dit jaar worden er verschillende activiteiten georganiseerd rondom het feestjaar van de heilige Franciscus van Sales, waaronder deze reis. Of je het nu een pelgrimstocht of bedevaart of verkenningsreis noemt, ‘Samen onderweg zijn’ creëert en versterkt de saamhorigheid van een familie. We zullen de voetsporen volgen van een sympathieke heilige die velen verbindt in de ene ‘salesiaanse’ familie. In Nederland en Vlaanderen zijn dat de Oblaten van Sint Franciscus van Sales, de Salesianen en zusters van Don Bosco en de vele mensen die zich in velerlei vormen van verbondenheid laten inspireren door leven, werk en spiritualiteit van de heilige Franciscus van Sales (1567-1622).

Een reis naar de streek van de heilige Franciscus van Sales in en rond de Franse stad Annecy

400 jaar na zijn dood is de geloofsvisie van deze bisschop van Genève nog steeds bijzonder actueel. We zullen daarom niet als toeristen naar zijn streek trekken, maar als mensen die zich – naast de bezoeken en de gezelligheid – persoonlijk en gemeenschappelijk willen verdiepen in de spiritualiteit die we gedurende een week zullen ontdekken en beleven. Rondtrekken op de plaatsen waar Franciscus geleefd heeft, kan ons het gevoel geven dat de heilige van toen ook vandaag met ons meetrekt en ons inspireert.

Naast Franciscus van Sales zullen we in Annecy ook kennis maken met de heilige Jeanne de Chantal die 450 jaar geleden geboren werd (1572-1641) en die samen met Franciscus de ‘Orde van de Visitatie’ gesticht heeft. We verheugen ons nu reeds op het samen onderweg zijn in het pittoreske Annecy en de prachtige omgeving van de Chablais. Het wordt een bijzonder inspirerende week waarbij we ons door reflectie en bezinning laten raken door de ‘sales’iaanse spiritualiteit. Op enkele belangrijke plaatsen zullen we samen de eucharistie vieren.

Reisprogramma
De reis is van zondagochtend 11 september om 6.00 uur tot zaterdagavond 17 september 2022 om 20.00 uur (Don Bosco Oud-Heverlee – bij Leuven).

Maandag: Thorens-Glières (geboorteplaats) en La Roche-sur-Foron.
Dinsdag: Château des Allinges en Thonon-les-Bains.
Woensdag: Lyon-Fourvière en Chambéry.
Donderdag: Annecy.
Vrijdag: Ermitage St.-Germain-sur-Talloires en Annecy.

  • Organisator: Don Bosco Vlaanderen vzw – Brussel.
  • Reis met comfortabele bus (50 personen) van SIMA-Tours uit Lichtervelde.
  • Mogelijkheid tot overnachting in Oud-Heverlee.
  • In Annecy logeren we in Centre Jean XXIII (www.centrejean23.com) met keuze uit één- en tweepersoonskamers.
  • Volpension: overnachting en ontbijt, lunchpakket, warm avondmaal.
  • We hanteren de coronamaatregelen die op dat ogenblik van kracht zijn.

De werkgroep die de reis voorbereidt en begeleidt: Kees Jongeneelen, Wim Holterman, Jack de Groot, Wim Flapper, Wilfried Wambeke.

Info & aanmelden
De kosten voor deze reis zijn 750 euro per persoon (780 voor eenpersoonskamer). Op de terrasjes en een tweetal maaltijden na, is hierin alles inbegrepen. Aanmelden kan bij Kees Jongeneelen (osfs@hetnet.nl of tel. +31 413 289 786) of bij Wilfried Wambeke (wilfried.wambeke@donbosco.be of tel. +32 495 500 631). Na de aanmelding zal je een brief ontvangen met verdere info over de definitieve inschrijving en de betaling van een voorschot.

Download hier de hele folder over de reis naar Annecy.