IN EN ROND DE SACRISTIE van Kortrijk

Kapelkuis y9627ic

De sacristie van Kortrijk werd onder handen genomen door enkele enthousiaste medewerkers.

8 december 1841 ... Een straatjongen werd in Turijn op een koude wintermorgen uit de kerk gezet door de dienstdoende “koster”. Gelukkig kon Don Bosco dit nog verhinderen. Er volgde een warme ontmoeting van deze jongen met Don Bosco. Dit is een belangrijk begin van de verdere groei van het werk van Don Bosco.

Op 15 februari 2020 stonden 12 enthousiaste Medewerkers in Don Bosco Kortrijk aan de deur van de sacristie. Al waren ze niet direct gekomen om de mis te dienen, toch waren ze erg welkom.

Gewapend met emmer en borstel, stofdoek en stofzuiger gingen ze aan het werk. De dames namen de sacristie onder handen, terwijl de mannen naar de nabijgelegen begraafplaats van heel wat overleden salesianen gingen. Met eerbiedige zorg en dankbaarheid werd ieder graf proper gemaakt.

Al doende kwamen spontaan herinneringen boven: het was alsof die overledenen nog een en ander hadden te vertellen. Er is goed doorgewerkt zodat na minder dan twee uur de oude bladeren en resten van bloemen en chrysanten waren opgeruimd. En men vond dat het nog mooier zou zijn als op ieder graf een bloem zou bloeien.

Ondertussen hadden de dames in de sacristie zeker niet stil gezeten. De herinneringen en anekdotes die daar werden verteld zijn dan aan tafel verteld. Bij de zusters werden we heel vriendelijk ontvangen, met veel zorg had een medewerkster voor koffie en broodjes gezorgd.

Zo eindigde dit actief moment in een sfeer van verbondenheid met elkaar en met Don Bosco. We namen vanuit de kapel van Don Bosco de wens mee dat Don Bosco moge leven in de kapel en in het leven van leerlingen en leerkrachten.