Interessante podcast over 'School For Rights' van VIA Don Bosco

Podcast y0svo1j

Op 20 november wordt de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind gevierd. Voor podcast 'Buiten de Krijtlijnen' was dit het ideale moment om dieper in te gaan op dit thema. Dit deden ze onder andere door het te hebben over het 'School For Rights'-project van VIA Don Bosco.

"Kinderen en jongeren zijn vandaag echte burgers van de wereld. Ze groeien op in een diverse samenleving die voortdurend in verandering is. Kinderrechten zijn de fundamenten waarop onze democratie gebouwd is. In deze aflevering vragen we ons af wat leerkrachten kunnen doen om ervoor te zorgen dat alle jongeren, ook de meest kwetsbare, wel tot hun rechten kunnen komen", klinkt het bij Buiten de Krijtlijnen.

De sprekers
De gasten voor deze podcast zijn Chahid El Attabi en Sigrid Bourry. Chahid doorliep het traject van 'School for Rights' van VIA Don Bosco en is dus intensief bezig met hoe kinderen tot hun rechten kunnen komen. Hij deelt zijn ervaringen in deze aflevering. Sigrid Bourry van Arktos schuift mee aan. Met een 'Linto-opleiding' probeert Arktos leerkrachten te versterken in het omgaan met kwetsbare jongeren en klasgroepen.

School For Rights
Een School for Rights (SO) is een school waar kinderen zich bewust zijn van hun rechten en die van leeftijdsgenoten wereldwijd. De school geeft kinderrechten een plaats in de dagelijkse schoolcultuur: in de lessen, het schoolreglement, activiteiten. VIA Don Bosco is één van de partners die begeleiding op maat aanbiedt om dit te realiseren. Zij gaan twee of drie jaar samen met de school op zoek naar een aanpak die het best aansluit bij de eigenheid van de school. Scholen die het volledige traject doorlopen, kunnen het label van School for Rights verwerven.

Je kan deze interessante podcast nu beluisteren door op deze link te klikken.