Internaat blikt terug op geslaagde familiedag

Internaat 2

Op zaterdag 6 mei stond de familiedag van het Don Bosco Internaat Sint-Pieters-Woluwe op de agenda. "Het was een dag waar we lang naar uitkeken en het werd een succes", klinkt het enthousiast bij de organisatie.

De familiedag begon om 17 uur met de officiële opening van een aantal nieuwe lokalen. "De voormalige slaapzaal werd omgetoverd tot studieruimtes voor de oudere internen en de buddywerking en er kwam ook een lokaal voor de KAJ", vertelt internaatbeheerder Stijn Van Eyken. "Daarnaast kwam er een een atelierruimte voor creativiteit en techniek. Dankzij heel wat sponsors en sympathisanten mogen deze lokalen gezien worden! En ze worden al volop gebruikt door de internen."

Voor ieder wat wils

Na een aantal toespraken, het doorknippen van het lint en een receptie vonden de aanwezigen de weg naar de speelplaats en de eetzaal. "Er was voor elk wat wils: er waren verschillende keuzemenu’s, een schminkstand, springkastelen, sumoworstelen, tombola, een bar … Daarnaast waren er ook heel wat foto's van het internaatsleven van vroeger en vandaag tentoongesteld en was er een infostand over het Pelicanofonds en het Allegriafonds - twee fondsen om kinderen en jongeren in armoede te helpen."

Internaat 1
De kinderen konden zich uitleven aan de schminkstand
Deze familiedag was een voorbereiding op 2024: dan bestaan we 100 jaar
Stijn Van Eyken

Maar er was vooral tijd om elkaar te ontmoeten en herinneringen op te halen. "Er was een heel goede opkomst, met meer dan driehonderd gegeten maaltijden. Daarnaast was deze familiedag was ook al een voorbereiding op 2024: dan bestaan het internaat en de school 100 jaar – u zal er nog heel wat van horen. Eén van de plannen willen we nu al verklappen: in de paasvakantie van 2024 gaan we met onze internen op tocht naar Turijn, naar de plaatsen waar voor en met Don Bosco alles begon. De opbrengst van deze familiedag gaat naar deze tocht – om iedereen de kans te geven om mee te gaan."

"Als slot past het zeker om de vele helpende handen te danken: in de eerste plaats de internen, die zich heel hard ingezet hebben om deze dag te laten slagen. Verder ook iedereen die betrokken is bij de KAJ en het internaat, Speelplein Raccoon, de directie van de school voor het gebruik van de ruimtes, enzovoort."