Internaat Don Bosco Wijnegem op Open scheepvaartdagen

Internaat DB Wijnegem
De stand werd leuk en kindvriendelijk aangekleed.

Op 17, 18 en 19 maart 2023 waren er de Open Scheepvaartdagen aan de Waagnatie in Antwerpen. Dit is een beurs voor schippers waar ieder jaar zo’n 5000 bezoekers op afkomen. Ongeveer 150 binnenvaart gespecialiseerde bedrijven uit binnen- en buitenland presenteren er hun producten of diensten.

Ook het internaat van Don Bosco Wijnegem stond er met een infostand. "Om contacten te leggen met oud-leerlingen en geïnteresseerde schippers die hun kind eventueel in de toekomst willen inschrijven in het internaat of in de school", legt zuster Ann Meyvisch uit. "Deze beurs is de ideale plek om schippers te ontmoeten en om reclame te maken voor ons mooie internaat en school."

Zoektocht

Het internaat deed er alles aan om de stand aantrekkelijk te maken. "Ingekleed met leuke foto’s van kinderen die in ons internaat verblijven of verbleven hebben. Daarnaast konden de kinderen tekeningen inkleuren, sjoelen, tattoos laten zetten, enzovoort. We deden ook een wedstrijd waar de kinderen letters moesten zoeken bij verschillende standen op de beurs. Ook enkele leerkrachten van de school waren zondag aanwezig om contacten te leggen."

Kortom: een geslaagd weekend. "Er werden veel foto’s en filmpjes bekeken en herinneringen werden opgehaald", besluit zuster Ann. "Het werd een leuk weekend met veel kans tot gesprek en ontmoeting. Gelukkig hebben vele oud-leerlingen deugddoende herinneringen aan hun tijd op ons internaat."

Auteur: Tim Bex