Internaat zoekt buddy's: "Je krijgt er veel warmte voor terug"

Buddy z6tk3gg

Het Don Bosco Internaat in Woluwe lanceerde deze week de oproep om nieuwe buddy's voor haar internen te vinden. "Een buddy is iemand die onze jongeren, die vaak een stevig rugzakje meedragen, kan ondersteunen bij hun huiswerk en daarnaast ook een luisterend oor wil zijn", klinkt het bij het internaat.

Corona en het lerarentekort zorgde/zorgt voor een grote leerachterstand bij heel wat kinderen en jongeren en zeker bij de meest kwetsbare onder hen. Daarom gaat het Don Bosco Internaat van Woluwe nu op zoek naar buddy's. "Voor mij was het echt een verademing om met die jongeren bezig te kunnen zijn en om de extra schouder te kunnen zijn die ze nodig hebben", vertelt voormalig buddy Liesel. "Het zijn kinderen die het vaak moeilijker hebben op school, in de klas, met de leerstof ... Hen motiveren en ervoor zorgen dat ze toch plezier uit hun schooltijd halen, daar krijg je heel veel warmte voor terug."

Meer getuigenissen kan je vinden in deze video. Zelf een buddy worden? Dat kan via mail naar telefonisch via 0473 21 81 54.