Internationale adoptie in de kijker

DAAV20vzw ag1vz8q

Vzw DAAV biedt de mogelijkheid om Indische straatkinderen te ondersteunen door 'adoptie' op afstand.

Vzw DAAV is een Kortrijkse organisatie die zich inzet voor de levensomstandigheden van Indische kinderen in de regio van Calcutta en Bangalore.

In samenwerking met de salesianen van Don Bosco financieren ze het onderwijs en welzijn van minder gegoede kinderen. Daarnaast probeert de organisatie via lokale overheden en sponsoring geld in te zamelen voor de bouw van scholen, internaten en andere infrastructuur. Vzw DAAV vraagt uw steun in de vorm van een financiele adoptie van een straatkind.


Don Bosco helpt kinderen

Over welke kinderen gaat het?
Indische kinderen uit de armste gezinnen, vaak zijn ze weggelopen van huis en leven ze op straat. Ze bedelen en stelen om niet te verhongeren.

Hoe komen ze in contact met Don Bosco?
Het grootste station van Calcutta waar een miljoen mensen de trein neemt op één van de 29 perrons, is ook een hotspot voor straatkinderen. Don Bosco installeerde in dat gebouw een opvallende kindertelefoon. Die telefoon brengt de kinderen direct in contact met de organisatie van Don Bosco, op elk moment van de dag. Je kunt ook regelmatig medewerkers van Don Bosco in het station vinden.

Hoe vangt Don Bosco hen op?
Don Bosco haalt de kinderen van straat en geeft hun een thuis met onderwijs en de kans om een beroep te leren. Ze leren in de nieuwe context hoe ze op eigen benen kunnen staan.

Wat kunnen wij doen?

Het is mogelijk om een kind vanop afstand te ‘adopteren’ voor 150 euro per jaar (met fiscaal attest). Dat houdt in dat je ze voor een bepaalde periode financieel ondersteunt binnen de Don Bosco-organisatie om ze een kans te geven dat traject te doorlopen. Vzw DAAV volgt dit proces op en zorgt regelmatig voor updates in de vorm van, bijvoorbeeld, foto’s, achtergrondinfo over het kind of rapporten.

Meer info bij André Vandenbroucke van vzw DAAV via 0478/31 66 79 of vdb.andre@skynet.be

bron: Kerknet.be