Jaarlijkse barbecue in het internaat te Wijnegem

BBQ202018 m7l99lf

Don Bosco bracht elke gelegenheid naar boven om te feesten. Wij ook!
Om de vakantie af te sluiten organiseerden we een barbecue voor de vele kinderen, ouders, vrienden en symphatisanten van ons internaat.

Naast het lekkere eten, de frisse dranken en de heerlijke desserts staan ook vriendschap en verbondenheid centraal op het menu en natuurlijk ook de zon!

We vinden het belangrijk om mensen regelmatig samen te brengen in een hartelijke, gezellige familiesfeer. Zo organiseerden we - vrijwilligers, opvoedsters en zusters - de jaarlijkse barbecue. Dat feest brengt mensen dichter bij mekaar. Ze genieten van elkaars gezelschap en door aanwezig te zijn, steunen ze ook de werking van het internaat.

Ja, zo’n 300 mensen kunnen elk jaar genieten van een overheerlijk buffet, klaargemaakt door zovele helpende handen. Ze vormen samen één grote familie die alles tot stand brengt: van de opbouw van de tent, het klaarmaken van de tombola, de bereiding van de groenten, het bakken van het vlees, tot de bediening in de leefgroepen … ieder die kan, wil een handje helpen.

Deze barbecue is elk jaar opnieuw een feest van ontmoeting. Vele kinderen, ouders, vrienden zien mekaar terug na de vakantie.

De kinderen voelen zich echt thuis en geborgen in het internaat, ze kwamen volop aan hun trekken in de leuke attracties: de springkastelen, de visput, de schminkstand en de draaimolen. Er was ook een grote tombola ‘altijd prijs’.

De opbrengst van de barbecue en de kerstmarkt gaat elk jaar naar een ander doel: de verfraaiing van onze infrastructuur, een nieuw speeltuig voor de kinderen, stevige tafels op de terassen van de leefgroepen, … Het is zinvol geld in het laadje te krijgen want altijd is er wel een nieuwe nood. Het internaat is een plaats waar het kind zich kan ontplooien en zich kan voorbereiden op een goede en waardevolle toekomst. Daarom is het goed de opbrengst te besteden aan de uitbouw die de kinderen ten goede komt.