Een ongezien fenomeen. Ik heb het gek genoeg niet over het coronavirus zelf, maar wel over de manier waar we er mee omgaan.

Iedereen beseft, naast het belang van de essentiële beroepen, hoe belangrijk vrijetijdsbesteding is voor kinderen en jongeren. Nu er geen speelplein, kampen, vakanties, opvang of school is, zien we ook hier de helden van de maatschappij het voortouw nemen. Deze helden zijn de kinderen en jongeren zelf. Kinderen en jongeren die ondanks alles ervoor kiezen om zich te blijven amuseren, te blijven spelen en zich blijven inzetten voor anderen.

Bij Jeugddienst Don Bosco zien we dit ook. Juist om die reden kiezen we om de werkingen waar we zo’n hechte band mee hebben in de kijker te zetten, in plaats van onszelf. We kiezen ervoor het wiel geen derde keer uit te vinden, want daar zijn de jongerenwerkingen sterker in dan ons. We willen daarom een platform te zijn voor werkingen die met fantastische ideeën komen extra in de verf te zetten. Speelpleinen maken een bucketlist, een video uitdaging, een dancebattle. Ook de vrijwilligers die de Turijnreis in de paasvakantie zouden begeleiden, zitten niet stil, zij maakten een podcast #turijnreisinonskot. Zelfs onze instructoren zijn in de weer met hun talenten. Zo genieten we bijna dagelijks van de mooiste muziek via Facebook.

Als dit alles niet genoeg zou zijn, proberen we zoals altijd te inspireren. Inspireren met spelimpulsen, via onze spelfiches app. Inspireren met stof tot nadenken, via dagelijkse avondwoordjes. Omdat wij geloven in de kracht van inspireren proberen we zo veel mogelijk kinderen, jongeren, ouders en ouderen mee te betrekken in deze krachtbron. Want als we niets meer hebben, hebben we nog altijd elkaar.

https://www.facebook.com/jddonbosco/