Jeugddienst Don Bosco verbroedert met nieuwe Salesianen

JDB x40792t

In heel wat salesiaanse gemeenschappen lopen sinds eind augustus een aantal nieuwe namen rond. Dat heeft alles te maken met de benoemingen van de provinciaal waarbij Salesianen na een aantal jaar van gemeenschap verhuizen.

En dat merkten ze ook in Heverlee. Jeugddienst Don Bosco heeft haar hoofdkantoor naast de salesiaanse gemeenschap en zag de laatste weken flink wat nieuwe gezichten langs de ramen wandelen. Voor de Don Bosco-organisatie de ideale aanzet om een verbroederingsetentje te organiseren.

"Een nieuw werkjaar staat altijd garant voor enkele veranderingen", vertelt Maarten van Jeugddienst Don Bosco. "Bij de jeugddienst kregen we er niet alleen een nieuwe coördinator bij, maar ook nieuwe bewoners waarmee we het terrein delen. Zoals ieder jaar zullen we ook nu tijdens elke koffie- en middagpauze gezellig bij de gemeenschap aansluiten. Maar aangezien die dit jaar een resem nieuwe medebroeders kent, leek het ons een goed idee om elkaar al eens informeel te leren kennen. En om de salesiaanse traditie van feest in ere te houden, besloten we samen een barbecue te organiseren waar ieder zijn steentje bijdroeg. De gemeenschap zorgde voor aperitief, Jeugddienst Don Bosco voor het avondmaal en Don Bosco Youth Net trakteerde op dessert. Van verbroedering gesproken!"