Jeugddienst Don Bosco wordt Bosco Base

345571090 126778987064010 5215948936679824047 n
Jeugddienst Don Bosco wordt Bosco Base

Gisteren onthulde Jeugddienst Don Bosco haar nieuwe naam. "Eindelijk is het zover en kan onze vlieger opstijgen! Zeg niet langer Jeugddienst Don Bosco, maar Bosco Base. De ingrediënten blijven dezelfde: jongeren, Don Bosco, vorming, plezier, vrijwilligers en zingeving."

Met een nieuwe naam en een eigentijdse look-and-feel laat de voormalige Jeugddienst Don Bosco een nieuwe wind door de organisatie waaien. "Bosco Base biedt ruimte voor dynamisch jeugdwerk", klinkt het. "We begeleiden jongeren van animator tot instructor, zodat ze hun vleugels kunnen uitspreiden en veilig kunnen starten aan hun tocht in het jeugdwerk. Daarnaast verlenen we ondersteuning aan speelpleinen, scholen en jeugdwerkorganisaties. Creativiteit, plezier, zingeving en verbinding zijn de kern van de activiteiten van Bosco Base."

Een hart voor jongeren

"Bosco Base heeft een hart voor jongeren en biedt hen een veilige omgeving waar ze kunnen experimenteren, waar ze fouten mogen maken en daarvan kunnen leren. Het is een plek waar ze samen met anderen thuiskomen, kunnen spelen, leren en nadenken over wat voor hen belangrijk is en waarom. Hier groeien hun vaardigheden, hun zelfwaarde en hun zelfbewustzijn. Zo leggen we samen een stevige basis voor het leven."

Don Bosco als basis

De nieuwe naam Bosco Base verwijst bewust naar Don Bosco, de inspiratiebron van de organisatie. "Don Bosco’s pedagogische aanpak, zijn coachende stijl en zijn aandacht voor kwetsbare jongeren zijn onze leidraad in het werken met jongeren. Met die duidelijke verwijzing tonen we ook aan dat we deel uitmaken van de grote Don Boscobeweging die zich in Vlaanderen en de rest van de wereld inzet voor jongeren in scholen, jeugdhulp en jeugdwerk."

Auteur: Tim Bex