Jeugdhuis De Takel krijgt instrumenten voor muziekproject

Muziekinstrumenten e0r5d5e

Vorige week woensdag mochten enkele medewerkers van Jeugdhuis De Takel muziekinstrumenten ophalen bij Streekfonds West-Vlaanderen. Dat is een organisatie die zich inzet om lokale schenkers en lokale verenigingen die zich inzetten voor de gemeenschap te verbinden.

"Onze jeugdwerkers merkten dat er heel veel talent zit in De Takel", klinkt het. "Vaak blijkt de stap naar de kunst- of muziekacademie echter te groot voor geïnteresseerde jongeren. Daarom zijn we op zoek gegaan naar antwoorden en daarbij kwamen we op het idee om regelmatig workshops te geven. Voor sportworkshops en creatieve ateliers hebben we onze eigen medewerkers die heel wat in hun mars hebben, maar voor deze muziekworkshops gingen we te rade bij ‘profs’. Deze laagdrempelige instap met een duik in diverse muziekgenres zoals hip-hop, rap, disco … slaat aan."

Jeugdhuis De Takel kreeg een aantal muziekinstrumenten van Streekfonds West-Vlaanderen
Jeugdhuis De Takel kreeg een aantal muziekinstrumenten van Streekfonds West-Vlaanderen

Studio Takel
"Na een eerste proberen met rapsessies onder leiding van Singh Joy Suckvinder gingen we eind vorig jaar in zee met muzikant en rapper Madsin. Zo startte Studio Takel", aldus de medewerkers van het Oostendse jeugdhuis. "Nu, vijf maanden later, kunnen we stellen dat er veel charisma en muzikale parels onder de jongeren zitten. Ondertussen zijn we ook succesvol gestart met gitaarsessies. Het is een plezier om jongeren door muziek met zichzelf en elkaar te verbinden. Dankzij deze schenking van muziekinstrumenten zal het alleen maar vlotter verlopen. Wanneer deze coronatijd voorbij is, nodigen we iedereen zeker eens uit voor een spetterende voorstelling van onze Takelsong en zoveel meer!"