JOBexpo Don Bosco Halle groot succes: "Leerrijke ervaring"

Job EXPO 49umc9p

In Don Bosco Halle hebben sommige leerlingen al voor ze afstuderen in juni een job dankzij de JOBexpo. “Er is veel vraag naar technische profielen bij bedrijven en leerlingen maken op deze manier kennis met het solliciteren”, vertelt directeur Kris Weemaels.

In Don Bosco Halle hebben sommige laatstejaarsstudenten al voor ze afstuderen in juni een job dankzij de JOBexpo van de school, VDAB en Auxilios. Bedrijven gaan hier op zoek naar technisch talent en nemen sollicitaties af van de leerlingen. "Het was dit jaar een echt succes, er waren meer dan 30 bedrijven aanwezig", vertelt directeur Kris Weemaels. Voor leerlingen is het een oefening om hun sollicitatievaardigheden te verbeteren. "Soms gebeurt het dat de leerlingen er een job aan overhouden, maar het is vooral bedoeld als oefening", aldus Weemaels.

Leerrijke ervaring

Fiona van 6 Multimedia vond het een leerrijke ervaring. “We werden hier al goed op voorbereid door een externe spreker en oefeningen. Het sollicitatiegesprek zelf was zeer interessant, ik kon ook zelf veel informatie vragen en het was heel aangenaam. Mijn droomjob heb ik nog niet gevonden, maar naar de toekomst toe of als jobstudent was het zeker nuttig."

30 bedrijven

De succeseditie van de JOBexpo lokte meer dan 30 bedrijven waaronder Fluvius, Audi Brussels en Colruyt. "We zijn een innovatief bedrijf en we hebben technische mensen nodig om mee te zijn met alles. We konden hier dus zeker niet ontbreken", zegt recruiter Varsoui Van Colruyt.