Junitas geeft workshop aan Agentschap Opgroeien

Schermafbeelding 2024 04 25 om 09 59 31

Vorige week kreeg het personeel van Jongenstehuis Junitas, een organisatie van Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen, de kans om een inspirerende workshop rond hartcoherentie en intuïtief schilderen te geven voor het Agentschap Opgroeien. Ondanks de stress werd het een zeer geslaagde dag voor alle deelnemers.

"Dankzij het aanstekelijk enthousiasme van collega Betül tijdens een eerdere opleiding, kwam de vraag of we het zagen zitten om een workshop voor Agentschap Opgroeien te geven", vertelt teamverantwoordelijke Daisy. "We hadden niet veel tijd nodig om bevestigend op hun vraag in te gaan. Na een brainstormmoment werkten we een mooie workshop uit waarin we de deelnemers uitdaagden met bewegingsoefeningen, met ademhalingsoefeningen en met schilderen vanuit je buikgevoel."

"Na een uitdagende start met de nodige logistieke hindernissen en met een beetje gezonde zenuwen, kregen we al snel de smaak en het plezier te pakken om wat van onze kennis over te brengen", gaat Daisy verder. "In een uur tijd lieten we de deelnemers proeven van hartcoherentie. Eerst een klein stukje theorie, daarna wat oefentijd. Ons time-management bleek tot aan die oefentijd goed te werken, doch het gebruik van onze biofeedbacktoestellen (toestellen waarmee je kan meten en weten in welk deel van je zenuwstelsel je energie zit) slorpte erg veel tijd op. Er restten ons nog twintig minuten om de deelnemers in groepjes van zes een schilderij te laten creëren... Met prachtige resultaten tot gevolg."

Het team van Junitas blikt tevreden terug. "Het was een plezier om deze workshop te mogen geven aan de collega’s van het Agentschap Opgroeien en we hopen dat we hiermee een zaadje hebben geplant, al is maar bij sommigen, om meer vanuit de verbinding met je hart en je buik in het werkveld te staan", besluit Daisy.