KAJ Don Bosco richt Allegriafonds op: “Kwetsbare jongeren ondersteunen” 

KAJ u81m36b

Heel wat jaren geleden startte men op het Don Bosco Internaat in Sint-Pieters-Woluwe met een jongerenwerking: vzw KAJ Don Bosco. Deze werking wil een internaat creëren waar elke jongere zich thuis kan voelen, ook de meest kwetsbaren in de samenleving.

“KAJ Don Bosco wil de jongeren steunen door het opzetten van allerhande projecten en activiteiten: een buddywerking, een huiswerkklas, een inspraakorgaan voor internen, oud-internen en ouders, enzovoort”, klinkt het bij Stijn Van Eyken, directeur van het internaat in Sint-Pieters-Woluwe. “Om verdere stappen te kunnen zetten, werd in samenwerking met stichting Pelicano het Allegriafonds opgericht. Allegria verwijst naar de ‘club van de vrolijkheid’, een vriendengroep die Don Bosco als 16-jarige zelf oprichtte om anderen te ondersteunen.”

“Via dit fonds hoopt KAJ Don Bosco kansarme kinderen en jongeren te kunnen ondersteunen bij de aankoop van het nodige schoolmateriaal”, gaat de directeur verder. “Zaken zoals schoolboeken, laptops, turnkledij, … die nodig zijn om een succesvolle schoolloopbaan te kunnen afronden.”

Wie meer wil weten over dit nieuwe fonds kan terecht op de website van KAJ Don Bosco.