Kennismaking met de mede-Turijnreizigers

Schermafbeelding202018 05 0920om2014 44 27 yk5a136

Ondanks het minder mooie weer, niks dan blije gezichten op zondag 29 april jongstleden in Groot- Bijgaarden. In het huis van de zusters werden we immers verwacht voor een kennismakingsmoment naar aanleiding van onze Turijnreis.

Niets beter dan een kop koffie eneen stuk taart om het ijs te breken. Wilfried Wambeke (sdb) wist overieder van de aanwezigen piekfijn uit teleggen wie ze waren, hoe ze met Don Bosco of Maria Mazzarello verbonden zijn en wat hen ertoe bracht om deze reis naar het kloppend hart van de salesiaanse wereld te maken.

Voor enkelen wordt dit een eerste keer, voor anderen is het dan weer een jaarlijks weerkerende vorm van herbronnen en inspiratie opdoen. Oud-leerlingen, oud- leerkrachten, oud-opvoeders, medewerkers, vrienden van vrienden uit allehoeken van het Vlaamse land: heel divers maar als bindende factor, de figuurvan Don Bosco, zijn levenswerk en de nood aan verdieping hierrond.

Nadat ook het reisverloop en alle praktische regelingen werden toegelicht, waren we uitgenodigd om de eucharistieviering in de huiskapel van de Zusters bij te wonen. Een eerste moment van warme verbondenheid, waarna er ongetwijfeld vele nog zullen volgen tijdens onze trip.

Na de broodjesmaaltijd en opruim was het alweer tijd om afscheid te nemen. Niet voor lang, want op 21 mei vertrekken we héél vroeg ’s morgens met onze groep richting Avigliana, onze uitvalsbasis voor een boeiende en inspirerende week in het hart van Piëmonte.