Kerstmarkt in het internaat Don Bosco te Wijnegem

Layer2087 xdz658v

Op 24 november hadden we onze jaarlijkse kerstmarkt in het internaat en iedereen die er een bezoekje bracht, kon ervaren dat het er heel gezellig en sfeervol was. Zoals elk jaar hadden we vele vrijwilligers en (groot)ouders van de kinderen die ons kwamen helpen om er een mooi kerstfeest van te maken.

Er werden vele kerstkransen en kerststukjes verkocht. Deze waren zelfgemaakt door ouders, vrienden en mensen van een bloemschikvereniging. We waren met een 30 tal, het was een echt werkatelier op vrijdag.

Er werden buiten de kerstkransen en kerststukjes ook kaarten en posters verkocht, handgemaakte spulletjes, zelfgemaakte beeldjes, confituur, houtwerk, kaarsen, zelfgebakken koekjes, snoepjes,...

De kinderen konden zich laten schminken in een mooie kerstfiguur. …Ze konden draaien aan een rad waar ze een leuk geschenkje konden winnen. Op de springkastelen konden ze zich uitleven.

In de tent was er volop ambiance met de lekkere hapjes, bieren, gluhweintjes. Vele oud-leerlingen en vrienden van het internaat kwamen een kijkje nemen.

In de leefgroepjes was het aangenaam vertoeven met lekkere pannenkoeken, verwenkoffie, ... Er werd lekker gesmuld en gedronken. Voor elk wat wils.

Het was een warm ontmoetingsfeest voor de kinderen, ouders, de salesiaanse familie en vrienden van het internaat. Ook de mensen van de parochie waren talrijk aanwezig.

Het vraagt heel wat werkkracht en energie maar het is de moeite waard om het elk jaar terug opnieuw te organiseren. Achteraf zijn we telkens heel gelukkig en dankbaar om zoveel inzet en vreugde.