Kerstsfeer, kunst en 'The Masked Singer' op onze Don Boscoscholen

HELCHTEREN 7oipuz1

De examens zitten erop, de kerstvakantie staat voor de deur en zoals altijd komen onze Don Boscoscholen weer met een hele hoop creativiteit uit de hoek.

'The Masked Singer' en levende flitspalen in Kortrijk
In het Don Boscocollege in Kortrijk organiseert de school haar eigen versie van 'The Masked Singer'. In een mysterieus filmpje roept men de leerlingen en leerkrachten op om zangfilmpjes in te sturen. Wie de wedstrijd wil volgen, kan daarvoor terecht op het instagramaccount the_masked_singer_dbk of via deze link.

Ook in Kinderland Kortrijk zitten de leerlingen niet stil. Daar kwamen ze met z'n allen op straat om chauffeurs bewust te maken van het respecteren van de snelheid in de zone 30. "Anders loopt dit verkeerd af", klinkt het.

https://www.hln.be/kortrijk/560-leerlingen-van-kinderland-houden-flitsmarathon-vroeg-of-laat-loopt-h...
https://blitslokaal.be/editie/levende-flitspalen-aan-kinderland/?fbclid=IwAR3qsWjrb5TWlRv-xlTlJh1Tuw...

Ho, ho, ho! Kerstsfeer in Halle, Helchteren en Haacht
In Halle, Helchteren en Haacht zijn ze de examens al vergeten. De leerlingen en leerkrachten werden er ondergedompeld in de kerstsfeer en realiseerden tal van leuke projecten. Kerstkunstwerken, een gepersonaliseerde wenskaart en leerlingen die naar buiten trokken om een kerstboodschap op te nemen. Goed bezig!

Benieuwd naar de kerstboodschap van Don Bosco Haacht? Die kan je hier vinden.

Record in Zwijnaarde
In Zwijnaarde is de inzamelactie van verzorgingsproducten een schot in de roos geworden. Het aantal van vorig jaar werd verdubbeld waardoor KRAS vzw weer heel wat mensen die in armoede leven kan helpen. Prima werk!

Creativiteit in Groenveld en Gerdingen
In Don Bosco Groenveld gingen de vakken lichamelijke opvoeding en 'kunst en creatie' even volledig in elkaar op, met deze prachtige werkjes als resultaat.

In Don Bosco Gerdingen, een school die vroeger van de zusters van Don Bosco was, kon de jaarlijkse kienavond niet doorgaan. Oplossing? Een toffe, veilige en gezonde take-away. Topidee!

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20201214_96035148?fbclid=IwAR1mT24uwH0E2jIcGh0ypv9_YaoRVdkftJ0zX9GyshCkCJ...

Heeft jouw school ook toffe projecten lopen die de wereld ingestuurd mogen worden? Laat dan zeker iets weten via dbmedia@donbosco.be.